DESPRE

Obturatii fizionomice

Obturatia fizionomica reprezinta o modalitate de a restaura un dinte, din punct de vedere fizionomic, fonetic si functional, prin refacerea suprafetelor dintelui cu ajutorul materialelor compozite fotopolimerizabile, imbunatatite cu fibre de sticla si particule ceramice. Principalul beneficiu al plombelor fizionomice este potrivirea exacta a culorii si texturii dintelui natural, astfel incat obturatia sa fie aproape invizibila.

plombe bucuresti sector 6

Indicatiile unei obtuartii fizionomice

Pacientul poate primi recomandare de la medicul stomatolog pentru  a realiza o obturatie fizionomica, in urmatoarele cazuri:

  • Are o leziune carioasa pe una sau maxim trei suprafete dentare, suprafete ce nu se intersecteaza cu camera pulpara;
  • Prezinta leziuni cuneiforme (carii de colet);
  • Are leziuni ale unghiului sau muchiei incizale (lipsa unui mic fragment de smalt din marginea incizala a dintilor frontali);
  • Necesita inchiderea tremelor sau diastemelor, adica a spatiilor dintre dinti;
  • Se doreste o corectare usoara a formei si a culorii dintilor;
  • Pentru refacerea coroanei provizorii a dintilor in scopul aplicarii aparatelor dentare fixe.
obturatii fotopolimerizabile bucuresti
plombe dentare estetice bucuresti

Avantajele obturatiilor fizionomice

Datorita particularitatilor materialelor speciale din care sunt realizate, acest tip de plombe – obturatiile fizionomice – se pot adapta perfect dintilor naturali ai pacientilor si aduc beneficii de necontestat. Iata cateva dintre acestea:

  • Durata redusa a timpului de aplicare a obturatiei;
  • Schimbarea rapida a culorii si formei dintelui;
  • Functionalitate imediata a danturii -pacientul poate manca sau consuma lichide chiar dupa terminarea procedurii.
dentist sector 6 bucuresti

Realizarea unei obturatii fizionomice

Protocolul de efectuare a plombei fizionomice este mai putin invaziv fata de cel al obturatiilor clasice, de amalgam – plombele gri-metalice.
Procedura de realizare a unei obturatii foto fizionomice implica indepartarea materialului afectat sau deteriorat din dinte, pregatirea suprafetei dentare si aplicarea, strat cu strat, a materialului compozit. Fiecare strat este apoi modelat si polizat pentru a obtine o forma si o textura similare cu cele ale dintelui natural.
Ingrijirea dintilor care au obturatii fizionomice este aceeasi cu ingrijirea dintilor naturali si anume: se vor peria zilnic, cu periuta manuala sau electrica. Pacientul poate consuma bauturi si alimente colorate, fara sa ii fie teama ca vor capata o culoare ciudata. Citeste pe blog despre regulile de aur ale unei igiene orale corecte si eficiente! Intra in articol!

Calitatea materialelor folosite, experienta si dexteritatea medicului vor asigura lucrari dentare de durata, estetice si functionale. In clinicile noastre, te asteptam cu tehnologie de top si specialisti cu experienta. Totodata, te bucuri de un excelent raport calitate-pret. Intra aici si vezi cu ce oferte te surprindem, in aceasta perioada!