CE ESTE

Gingivita

Gingivita reprezinta inflamatia cronica de cauza microbiana a papilei si a marginii gingivale libere, mai rar si a gingiei fixe. Factorii ce contribuie la aparitia gingivitei sunt reprezentati de igiena bucala deficitara, carii dentare, lucrari protetice incorect adaptate, impactul alimentar direct asupra papilei interdentare.

Cel mai frecvent, gingivita este cauzata de lipsa igienei si depunerea constanta a placii bacteriene si a tartrului. Afectiunea este reversibila, prin urmare solutia este vizita in cabinetul stomatologic.

implant dentar complet bucuresti pret

Semnele si simptomele gingivitei

Pacientii cu gingivita cronica semnaleaza:

  • dureri discrete, suportabile, la periaj si in timpul masticatiei unor alimente dure, cu gust acru pronuntat sau prea fierbinti

  • senzatie de usturime si usor prurit gingival

  • sangerari gingivale la periaj si in masticatie

Prevenire si tratament

Gingivita poate fi prevenita printr-o igiena orala corecta si completa realizata in primul rand acasa, zi de zi si prin igienizarea profesionala (detartraj, periaj, air flow) realizata in cabinetul stomatologic, o data la 6 luni.

Gingivita reprezinta prima faza complet reversibila a bolii parodontale si se trateaza in acelasi mod cum se previne: prin igiena orala corecta, constanta si completa. Netratata, gingivita evolueaza spre boala parodontala, o afectiune orala serioasa, ce duce in timp la pierderea dintilor. 

Gasesti aici un articol detaliat despre boala parodontala.