DE CE FOLOSIM

Scanner intraoral

Scanner-ul intraoral este un dispozitiv medical de ultima generatie, care vine in ajutorul pacientului si al medicului stomatolog pentru a realiza imagini precise si detaliate ale cavitatii orale.

Scannerul poate fi folosit in orice ramura a medicinei dentare, fie ca vorbim despre protetica, ortodontie sau chirurgie.

scanner intraoral dentist bucuresti

Scanner-ul intraoral versus amprentarea clasica

Scanner-ul inlocuieste tehnica traditionala a amprentelor dentare si ofera avantaje semnificative in ceea ce priveste precizia realizarii procedurii si confortul pacientului.

Metoda clasica presupune amprentarea campului protetic cu ajutorul port amprentei (lingura de amprenta) si a unor materiale de amprenta (alginate sau siliconi). In cazul pacientilor cu reflex de voma, uneori este imposibila amprentarea prin metoda clasica, din acest motiv este recomandata scanarea.

Scanner-ul intraoral utilizeaza tehnologia de scanare optica pentru a crea o imagine digitala tridimensionala a dintilor, gingiilor si a altor structuri orale. Acesta utilizeaza o camera speciala si o sursa de lumina pentru a capta si inregistra detaliile, in timp real. Datele obtinute sunt apoi transformate intr-un model digital al cavitatii orale.

scanner intraoral stomatolog bucuresti

Beneficiile utilizarii scanner-ului intraoral

Scanner-ul intraoral contribuie la oferirea unor tratamente dentare de elita, prin acuratetea scanarii, ajutand la identificarea oricarei probleme pe care ochiul liber nu este capabil sa o faca. Folosind scanner-ul intraoral, procesul de amprentare este rapid si nedureros, iar pacientul nu mai risca sa se confrunte cu senzatia de voma sau de sufocare.

Scanarea cavitatii bucale este utilizata in:

  • Protetica dentara: la amprentarea campului protetic in vederea realizarii de coroane pe bonturi dentare sau pe implanturi (un singur element sau mai multe elemente), dispozitive corono-radiculare (pivoti), proteze dentare;
  • Implantologie: confectionarea de ghiduri chirurgicale;
  • Ortodontie: confectionarea aparatelor dentare mobile sau fixe (aparetele invizibile tip gutiera);
  • Ocluzologie: confectionarea de gutiere (bruxism, contentie).

Datorita acestor avantaje, scanner-ul intraoral a devenit o tehnologie tot mai utilizata in stomatologie. Prin digitalizare, lucrarile dentare pot fi acum si printate, evitandu-se astfel posibilele erori ce pot aparea pe parcursul confectionarii lucrarilor, in cadrul laboratorului de tehnica dentara. 

In clinicile ABC Eurodent iti punem la dispozitie aparatura de ultima generatie si medici cu experienta pentru finalizarea cu succes a oricarei proceduri stomatologice. Vezi aici unde ne gasesti, in Bucuresti.