DE CE FOLOSIM

Scanner intraoral

Pentru realizarea unor componente protetice cum ar fi punti, coroane, proteze, pacientului i se ia o amprenta dentara. Modalitatea clasica de amprentare presupune aplicarea in cavitatea orala a unor materiale siliconice si a unor linguri speciale.

Aceasta metoda nu este cea mai conformatabila pentru pacient. Acum exista scannerul intraoral, un dispozitiv ce se introduce in cavitatea orala si inregistreaza digital toate formatiunile anatomice – dinti, arcade, mucoase. Aceasta metoda este mult mai confortabila, iar pacientii ce se stiu cu reflex accentuat de voma se pot adresa linistiti medicului stomatolog, stiind ca acest lucru nu li se va intampla.

Scannerul intraoral este tehnologia de ultima ora in protetica dentara ce exclude erorile umane, intreaga procedura fiind digitalizata, scurteaza timpul de amprentare sau de directionare a amprentei catre tehnicianul dentare, amprenta dentara putand fi trimisa imediat prin e-mail. Astfel se obtin lucrari protetice de o calitate superioara intr-un timp cat mai scurt.