CAND SE PRIMESTE

Indicatia de implant dentar​

Implanturile dentare se insereaza in osul sanatos cu exactitate, in urma deciziilor luate de medicul specialist pe baza documentelor specifice necesare (radiografii panoramice, radioviziografii, densitate osoasa etc). Se maximizeaza succesul si se reduc riscurile unui implant dentar.

Trebuie sa tineti cont de toate analizele care vi se cer si sa intelegeti ca succesul final depinde de substratul pe care se pune. Acesta implica un os si un organism sanatos, lipsa oricaror boli cronice, obiceiuri vicioase ce pot compromite integrarea osoasa (fumatul). Astfel, se reduc pe cat posibil riscurile unui implant dentar, care tin de rezistenta si eficienta lucrarii.

Decizia de a fi tratat prin implant dentar cu existenta cel putin a unui factor de risc (mentionat de catre medicul specialist) va apartine, la fel si posibilitatea esecului. Medicul stomatolog va va indica radiografii panoramice sau computer tomografii (in functie de caz) si o serie de analize medicale recente.

De ce sa inlocuim un dinte lipsa?

In cazul neprotezarii spatiului edentat (prin implant sau punte pe dintii vecini) se produc urmatoarele fenomene:

  • migrarea orizontala a dintilor vecini, cu basculari mari si aparitia pungilor parodontale, care duc si la pierderi osoase
  • migrarea verticala a dintilor antagonisti bresei edentate (dintii situati pe cealalta arcada), care depasesc planul de ocluzie. In acest caz dintii trebuie denervati (sa li se scoata nervul), redusi ca inaltime si imbracati cu coroane.

Lasand astfel locul neprotezat, complicati foarte mult planul de tratament, cu afectarea unor dinti care altfel nu ar necesita nicio interventie.