Tipuri de implant dentar: la ce costuri sa te astepti atunci cand ai nevoie de un implant

Pretul unui implant dentar este constituit atat din calitatea materialului din care este realizat si renumele producatorului, cat si din experienta si profesionalismul echipei care face o lucrare cu implanturi dentare.

In cele mai multe dintre cabinetele stomatologice, costul unui implant dentar variaza intre 250 si 1000 de euro. Asadar, atunci cand alegi sau ti se recomanda un implant, ai in vedere: producatorul si studiile la care a fost supus, calitatea actului medical si experienta echipei medicale. Iti spunem cum sa alegi cel mai bun serviciu medical si ce caracteristici are un implant dentar in functie de pretul cu care iti este oferit.

Un produs sub 250 de euro – daca nu vorbim despre o campanie de reduceri – trebuie analizat cu atentie in functie de criteriile mentionate la inceput.

La polul opus, orice implant dentar al carui pret depaseste 1.000 de euro trebuie sa aiba o justificare buna. Vorbim aici despre implanturi premium, produse de companii de renume. Inainte de a lua o decizie, documentarea este esentiala, mai ales ca nu orice este cel mai scump este si cel mai bun.

Tipuri de implant dentar – pret

  • Implant dentar premium. De cele mai multe ori, pretul pentru un astfel de implant este de cel putin 650 de euro. Un implant premium costa mai mult. Pretul reflecta materialul din care este relizat si anii de cercetare. Acest tip de implant este biocompatibil si rezista mai bine in timp. Medicii cu experienta si cei care vor sa ofere servicii medicale de top lucreaza cu branduri consacrate, precum Zimmer, Nobel, Bredent sau Straumann.

    Acestea si-au demonstrat calitatea in ani de studiu si pot ajunge chiar si la 1.500 de euro. Este de retinut faptul ca acest cost inglobeaza manopera, dar si celelalte materiale si substante care se folosesc in timpul interventiei de inserare a implantului. De cele mai multe ori, preturile pentru implanturile dentare se ajusteaza in functie de cursul EURO intrucat sunt achizitionate in aceasta moneda.
implant dentar bucuresti pret
  • Implantul dentar mediu costa intre 250 si 650 euro. Aceste implanturi sunt de calitate buna si nu trebuie sa iti faci griji in privinta osteointegrarii lor. Perioada de studiu, in cazul acestora, este ceva mai scurta. Firma producatoare poate sa nu fie una de renume, dar sa aiba o buna reputatie si un raport excelent calitate – pret. Cu siguranta, daca medicul are experienta, iar tu respecti indicatiile post-procedura, nu vor aparea probleme.

  • Un implant dentar ieftin este considerat a fi cel sub 250 de euro. Primul risc al unui implant dentar de acest tip este ca procesul de osteointegrare sa nu se realizeze. Motivul este calitatea scazuta a materialelor, deseori lipsa studiilor sau teste de scurta durata, irelevante. Astfel risti sa dai banii, iar in scurt timp sa descoperi ca organismul tau a respins implantul. Procedura va trebui reluata de la inceput, la costuri mai mari. In tot acest timp tu nu iti vei putea folosi dantura.

Riscurile unui implant dentar de proasta calitate

Clinicile ABC Eurodent informeaza constant pacientii despre implanturile dentare de proasta calitate, asa cum am facut-o si in acest articol: Riscurile implanturilor dentare. In plus, avem grija sa realizam constant campanii de reduceri pentru a-ti pune la dispozitie implanturi dentare la cel mai bun pret. Afla acum care sunt ofertele disponibile, AICI.

Pretul unui implant dentar: echipa si tehnologia fac diferenta

Implantul este o investitie pe termen lung. De aceea, nu trebuie sa faci rabat de la calitate. Cu cat alegi cea mai buna varianta, cu atat cresc sansele sa nu fie nevoie de o alta investitie. Atunci cand analizezi costul implantului, trebuie sa te mai gandesti ca acesta include atat resursa umana, cat si materialele folosite – tehnologie si consumabile.

Pregatirea echipei medicale

Fiind vorba despre o interventie chirurgicala, aceasta presupune, pe langa competenta medicului, si ajutor din partea unui alt cadru medical – daca este cazul – si al asistentei.

Experienta medicului este cruciala. Un medic cu competenta in implantologie a investit timp si bani in aceasta calificare. Participa constant la conferinte si cursuri pentru a se perfectiona. Anii de experienta in acest domeniu iti ofera siguranta ca nu vei avea probleme in urma procedurii.

cat costa un implant dentar

Importanta tehnologiei

Reusita unei interventii de inserare a implantului dentar consta si in tehnologia folosita in cabinet. Garantia lucrarii realizate, detalierea procedurii, respectarea standardelor internationale de calitate si igiena pot influenta costul implantului.

Un aspect la care trebuie sa te gandesti este proximitatea. Nu alege in functie de clinica cea mai apropiata. Informeaza-te inainte despre competentele medicului respectiv. Cum sa alegi clinica potrivita nevoilor tale, afla de la noi intr-un text dedicat criteriilor care stau la baza unei optiuni sigure, aici.

Cand vine vorba despre sanatatea ta, nu alege pretul cel mai mic, caci este posibil sa ai mai mult de suferit decat de castigat.