PENTRU CE FOLOSIM

Membrane PRP si PRF

Fie ca vorbim despre materiale PRP – platelet rich plasma – sau PRF – platelet rich fibrin, vorbim despre biomateriale cu puternic efect regenerativ in organismul uman. Evolutia tehnologiilor medicale si a cercetarii in domeniu a dus la descoperirea si folosirea biomaterialelor in regenarea tesuturilor umane. Este si cazul acestor membrane PRP si PRF.

PRP si PRF sunt extracte autologe. Ele provin din sangele pacientului si sunt folosite in medicina dentara, implantologie, chirurgie plastica si dermatologie, pentru refacerea tesuturilor tisulare. In urma studiilor, s-a observat o vindecare accelerata si  o scadere a intensitatii durerii atunci cand folosim membrane de acest tip.

membrane prp si prf_dentist bucuresti

Tehnologie moderna, in sprijinul pacientilor nostri

Obtinerea materialelor regenerative este relativ usoara, pasii pe care echipa medicala ii urmeaza sunt simpli si nu presupun riscuri pentru pacienti.

  • Se recolteaza sange in eprubete speciale.
  • Se introduc eprubetele in centrifuga speciala pentru obtinerea materialelor autologe.
  • Dupa centrifugare, sunt obtinute materialele autologe. Ele pot fi folosite ca membrane de regenerare: sinus lift, implanturi dentare, vestibuloplastii, gingivoplastii sau in urma extractiilor dentare.
membrane PRP si PRF

Membrane PRP si PRF - beneficii

Aceste produse revolutionare ajuta pacientii si medicii deopotriva. Obiectivul este realizarea tratamentelor dentare in siguranta, cu minimum de disconfort si finalizarea cu succes a acestora.

Iata principalele avantaje in utilizarea biomaterialelor in stomatologie:

  • Nu exista riscul de respingere a PRP-ului sau PRF-ului, deoarece provin din organismul pacientului.
  • Vindecarea este accelerata.
  • Integrarea se face rapid in tesuturi, fie tesuturi moi, precum gingia, fie tesuturi dure – osul.
  • Scad intensitatea durerii locale si a procesului inflamator.
  • Reduc riscul de infectii si complicatii post-chirurgicale.

La clinicile ABC Eurodent, pe langa utilizarea de membrane PRP, PRF, te asteptam si cu alte tehnici moderne, specialisti cu experienta si pachete speciale de servicii dedicate sanatatii tale dentare. Ne gasesti in Bucuresti, Sectoarele 3, 4 si 6. Vezi aici: Contact