CE ESTE

Parodontita

Daca gingivita nu este tratata la timp, sub actiunea tartrului si placii bacteriene, gingia se retrage treptat, dezgolind dintele.

Veti prezenta astfel sensibilitate accentuata la rece, un miros si aspect neplacut al gurii.

Treptat, tot tesutul parodontal se inflameaza, gingivita transformandu-se in parodontita. Pe langa inflamatia si sangerarea gingiilor, veti constata o mobilitate crescuta a dintilor. Poate duce la migrarea din ce in ce mai accentuata. Migrarea dintilor are un impact negativ foarte mare asupra esteticii.

Parodontita marginala cronica profunda (altfel cunoscuta parodontoza sau paradontoza) are ca principala cauza tartrul si placa dentara ramase mult timp pe suprafata dintilor.

Factorul genetic, mostenit, are o anumita influenta asupra modului de reactionare a tesuturilor. Daca igiena orala este buna, nu se va ajunge la grade alarmante de parodontite.

Ca tratament, vi se va realiza o igienizare prin detartraj si periaj, urmand sedinte de aplicarea a unui antibiotic si antimicotic local (numarul de sedinte variaza in functie de gravitatea afectiunii).

Cheia succesului pe termen lung este igiena corecta de acasa si controalele regulate la stomatolog o data la 6 luni. Medicul stomatolog va va ajuta sa va insusiti tehnicile corecte de periaj si alte metode de igienizare (ata dentara, dus bucal). Va trebui sa tineti cont si de contraindicatia de a fuma.