Plan de tratament stomatologic: pas cu pas, spre o dantura sanatoasa, la cele mai bune costuri

Realizarea unui plan de tratament stomatologic ajuta pacientul sa inteleaga mai usor procedurile si etapele necesare finalizarii unei lucrari, dar si sa cunoasca, inca de la inceput, care vor fi costurile pe care va trebui sa le suporte. Ceea ce inseamna ca planul, prin transparentizarea etapelor si a costurilor, ofera pacientului posibilitatea de a decide informat. Iata de ce e important sa ceri medicului tau realizarea unui astfel de plan, la care trebuie sa fii consultat si tu, si ce trebuie sa contina.

Plan de tratament stomatologic, cu solutii de calitate

Un plan de tratament stomatologic trebuie sa raspunda nevoilor tale unice. De asemenea, el trebuie sa ofere solutii de calitate, care sa reziste in timp. Astfel, personalizarea este cuvantul cheie in acest demers, realizat inca de la prima vizita in cabinetul stomatologic.

Concret, un plan de tratament stomatologic este un document ce contine pasii care trebuie parcursi pentru redobandirea sanatatii tale dentare. Planul prezinta, in detaliu:

  • tratamentul recomandat pentru dantura ta;
  • modul in care este optim a fi realizat;
  • rezultatul propus al tratamentului.

Nevoile pacientilor au condus, in timp, la planuri de tratament in care sunt inserate si aspecte comerciale, respectiv prezentarea costurilor aferente serviciilor medicale, intr-un mod cat mai clar, etapizat. Sigur, aceasta etapa nu inlocuieste afisarea preturilor pe site si in locuri accesibile din clinica. Consulta lista de preturi actualizata, aici, dar si ofertele noastre.

Un plan de tratament trebuie sa fie usor de inteles si sa ofere alternative de produse/costuri. Pe scurt, este nevoie de flexibilitate. Aceasta este usor de gasit in cabinete in care echipa medicala are experienta, cunoaste produsele din piata si are deja o colaborare de durata cu producatori recunoscuti la nivel national si mondial, dupa caz.

stomatologie abc eurodent

In clinicile noastre, in clinicile ABC Eurodent, medici stomatologi profesionisti te ajuta sa iei cele mai bune decizii, adaptate nevoilor tale medicale, dar si financiare. Ei iti prezinta fiecare solutie de tratament, cu avantajele si dezavantajele ei.

Etape ale unui plan de tratament stomatologic

Atunci cand un pacient nu reprezinta o urgenta medicala, despre care poti citi mai multe aici, iar tratamentul este planificat pentru o problema stomatologica generala, etapele tipice ale unui plan de tratament stomatologic sunt urmatoarele:

1. Evaluarea medicala initiala. Pacientul trebuie sa fie evaluat de catre un medic. Si asta pentru a determina starea sa de sanatate si pentru a stabili diagnosticul corect. Acest pas poate implica o discutie despre istoricul medical, implicit o analiza a documentelor medicale, daca ele exista, dar si investigatii suplimentare – radiografie, CT, RMN, daca este necesar.

2. Stabilirea diagnosticului de certitudine. Pe baza evaluarii medicale initiale, medicul va stabili diagnosticul. De asemenea, va identifica afectiunile sau problemele medicale ale pacientului. Doar in baza unei examinarii complete si corecte si a diagnosticului cert, medicul dentist poate propune un plan de tratament eficient.

3. Planificarea tratamentului. Stomatologul dezvolta un plan de tratament personalizat, care poate include proceduri dentare specifice. Cele mai frecvente servicii care se regasesc in planurile de tratament elaborate in clinicile noastre sunt: obturatiile dentare (plombele) si implantul dentar, despre care poti citi mai multe pe blog.

Plomba vs. coroana dentara

Despre momentul in care plomba nu mai reprezinta o solutie si ai nevoie de o coroana dentara, vorbeste Dr. Narcisa Mehedintu, din clinica ABC Eurodent Drumul Taberei 34, in video.

Dentistul va discuta cu pacientul costurile, durata si posibilele inconveniente ale fiecarei proceduri. El va putea astfel sa ia o decizie informata.

4. Acordul de consimtamant informat: Pacientul va semna un acord de consimtamant informat, confirmand ca a fost informat cu privire la optiunile de tratament, riscuri si beneficii si ca este de acord cu planul de tratament propus.

5. Etapa de tratament: Dentistul va efectua procedurile planificate conform programarii stabilite. Mentine, totusi, conditia de flexibilitate, in raport cu modul in care fiecare organism reactioneaza la diversele optiuni de tratament. Un medic cu experienta se va adapta intotdeauna si la necunoscutele care pot sa apara in etapele de aplicare ale unui plan de tratament. Colaborarea cu pacientul este esentiala.

6. Urmarirea si ingrijirea post-tratament: Dupa finalizarea tratamentului, dentistul va oferi instructiuni privind ingrijirea post-tratament, igiena orala adecvata si recomandarile de urmarire. Pacientul trebuie sa respecte regulile de igiena orala. De asemenea, trebuie sa includa in programul sau vizite la medicul stomatolog, potrivit indicatiilor, pentru a monitoriza evolutia si pentru a preveni recurenta problemelor.

Pacientul, un partener in stabilirea planului de tratament

Este important ca pacientul sa se implice activ in procesul de planificare a tratamentului, sa puna intrebari si sa fie consecvent in ingrijirea sa orala. Si asta pentru a asigura succesul tratamentului stomatologic si mentinerea sanatatii orale pe termen lung.

Pacientii au nevoi si preocupari diferite legate de dantura lor. De aceea, fiecare plan de tratament este unic si personalizat, conform problemelor individuale. Tratamentele dentare pot fi infricosatoare pentru multi pacienti, dar un plan de tratament ar trebui sa fie un efort de colaborare intre pacient si medicul stomatolog.

Mentinerea rezultatelor, dupa incheierea unui plan de tratament: ingrijirea la domiciliu si control stomatologic de rutina

Pe masura realizarii planului de tratament, vei observa ca stomatologul pune un accent deosebit pe ingrijirea orala la domiciliu. Si asta pentru ca pot fi evitate astfel multe probleme de sanatate orala. Iata cateva recomandari pentru o ingrijire orala optima la domiciliu:

  • spala-te pe dinti de doua ori pe zi, in special dupa masa. Cum? Iti spunem pe blog;
  • foloseste orice pasta de dinti care contine fluor;
  • inlocuieste-ti periuta de dinti la aproximativ doua luni de folosire;
  • foloseste ata dentara si apa de gura;
  • evita gustarile si bauturile reci sau dulci;
  • renunta la fumat;
  • mananca alimente sanatoase, precum fructe si legume.

Un control stomatologic de rutina, pentru o persoana fara probleme dentare, consta in simpla examinare orala. Aceasta se face cu scopul de a verifica sanatatea dintilor si a gingiilor. In majoritatea cazurilor, discutam si despre detartraj si periaj profesional. Afla daca si tu ai nevoie de detartraj si daca este o solutie, aici sau in video, de la Dr. Irina Chivulescu, medic specialist în protetica dentara, clinica ABC Eurodent Luica 176.

Planul de tratament stomatologic este influentat de buget? 

Dincolo de toate acestea, planul de tratament stomatologic va fi adaptat si in functie de nevoile si preferintele individuale cand vine vorba despre costuri. Noi, la ABC Eurodent, venim periodic in intampinarea pacientilor nostri cu tarife speciale, pe care le poti consulta si chiar accesa aici, in singurul shop stomatologic din Europa.

Daca esti in cautarea unui medic cu experienta, care sa fie preocupat de problemele tale dentare in aceeasi masura ca tine, poti programa o vizita in cea mai apropiata clinica ABC Eurodent. Ne gasesti in sectoarele 3, 4 si 6. Vezi aici care este cea mai apropiata clinica si suna acum la 021 9924.

oferte speciale

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Ai o intrebare? Lasa-ne un comentariux
()
x