Coroana dentara: cel mai bun material pentru o dantura cat mai aproape de cea naturala | Calitatea, pe primul loc

Odata cu trecerea timpului, in ciuda unei ingrijiri corespunzatoare si a unei rutine zilnice “ca la carte”, pot aparea probleme cu dantura. Dintre toate, caria – cu complicatiile aferente – este cea mai mare provocare, mai ales atunci cand duce la pierderea dintelui. Atunci cand obturatia dentara, populara plomba, nu mai este o solutie, coroana dentara este cea care ne poate ajuta. Ea ofera danturii un aspect aproape natural, fara sa creeze disconfort sau durere. Cand vine vorba de estimarea unui pret pentru coroana dentara, el difera in functie de materialul din care este realizata. Afla detalii de la Dr. Narcisa Mehedintu, medic stomatolog ABC Eurodent.

Practic, o coroana dentara este un invelis care are ca scop restaurarea dintelui deteriorat sau fracturat. Ea este indicata atunci dintele este distrus in proportie de 50% sau mai mult. Sigur, cea mai buna decizie apartine medicului tau stomatolog.

Starea radacinii, decisiva in reconstructia cu ajutorul coroanei dentare

Un rol decisiv in reconstructia dintelui cu ajutorul coroanei dentare il are starea in care se prezinta radacina. De aceea, este necesara efectuarea unei radiografii si a unui examen clinic. Daca medicul constata ca radacina dintelui este sanatoasa, dar coroana lipseste in totalitate, este cariata sau fracturata, se poate aplica un nou invelis pentru reconstructie.

Dr. Narcisa Mehedintu, medic stomatolog ABC Eurodent vorbeste despre situatiile in care ai nevoie de o coroana dentara si ce ii influenteaza pretul. Poti afla in care dintre clinicile noastre iti poti face o programare la Dr. Mehedintu in Echipa.

Pe scurt, daca pacientul are si radacina fracturata, cariata sau prea scurta, atunci nu se mai poate realiza coroana dentara. In astfel de situatii, se recomanda extractia dentara, urmata apoi de aplicarea unui implant dentar, despre care am scris pe larg in Indicatii implant dentar.

Pret pentru coroana dentara: materialul este cel care stabileste costul

In cazul fericit in care se poate realiza totusi o coroana dentara pentru reconstructia dintelui, pacientul, impreuna cu stomatologul, vor alege tipul acesteia. Astfel, varianta de coroana dentara este aleasa dupa criteriul costului, dar si dupa criteriul estetic. Pacientul este cel care va avea in cele din urma ultimul cuvant.

decimentare si fractura de coroana dentara

In clinicile ABC Eurodent sunt disponibile toate tipurile de coroane dentare, respectiv:

  • coroana integral-ceramica, care are o estetica superioara;
  • coroana ceramica full zirconiu;
  • coroana ceramica pe zirconiu;
  • coroana metalo-ceramica – care este cea mai ieftina, dar are o rezistenta superioara.

Alergie la metalele din coroana dentara

In cazul in care te gandesti sa apelezi la o coroana pe zirconiu sau metalo-ceramica, cu siguranta te intrebi care va fi reactia organismului tau. Iti spunem ca exista foarte rar cazuri in care pacientii sunt alergici la diferite metale, respectiv la nichel, la cobalt sau la crom. Acestea sunt metalele care fac parte din coroana metalo-ceramica clasica. Daca crezi ca si tu ai putea facea parte din categoria persoanelor alergice, atunci poti opta pentru coroana de zirconiu sau integral ceramica.

Reconstructia cu ajutorul coroanei dentare

In ceea ce priveste durata procesului de reconstructie cu ajutorul unei coroane dentare, trebuie sa stii ca este nevoie de mai multe vizite la stomatolog. Motivul: de cele mai multe ori, pacientul are nevoie de o obturatie de canal. Mai intai, se trateaza dintele, apoi se face obturatia de canal.

pret coroana dentara ceramica

Dupa obturatia de canal, se slefuieste dintele pacientului, in cazul in care mai exista o parte suficienta din coroana. In caz contrar, trebuie pus un pivot metalic sau un pivot din fibra de sticla. Acesta este facut in cabinetul medicului sau in laborator, de catre tehnician. De aici, si durata mai mare de timp. Ulterior, dupa ce a fost luata amprenta dentara, urmeaza sa se faca doua sau trei probe. Numarul probelor variaza in functie de tipul de coroana.

Astfel, daca acesta a ales o coroana realizata integral din zirconiu, va fi necesara o vizita, maximum doua, la cabinetul dentar. Daca pacientul a optat pentru o coroana metalo-ceramica, sunt necesare trei probe, realizate in zile diferite.

Fara durere, indiferent de varianta sau de pret pentru coroana dentara

Daca nu ai apelat pana acum la o coroana dentara, cu siguranta te intrebi daca tratamentul este unul dureros. Iti spunem ca, indiferent de tipul ei ori de ce pret pentru coroana dentara ai aleas, ea nu provoaca durere. Evident, la inceput, pacientul va simti un corp strain, diferit. Si asta pentru ca materialul este, de obicei, mai alunecos.

cat timp dureaza o coroana dentara

De asemenea, pacientul va avea nevoie de o perioada de timp pentru a se acomoda cu aparitia dintelui acolo unde initial a avut un spatiu gol sau un dinte afectat. Practic, se poate intampla ca pacientul sa poata resimti coroana un pic mai inalta decat dintii vecini. In acest caz, ar putea aparea un usor disconfort, dar in niciun caz durere.

Igiena dentara corecta in cazul unei coroane dentare

Referitor la realizarea igienei dentare atunci cand exista una sau mai multe coroane dentare, trebuie sa stii ca ea se face asemanator ca in cazul danturii naturale. In plus, se recomanda folosirea unui dus bucal. Cu ajutorul lui, vei reusi sa igienizezi orice spatiu, mai mult sau mai putin accesibil periutei dentare. Vizita la stomatolog ramane stabilita ca pana acum, o data la sase luni sau la un an.

In cazul in care esti in cautarea unei solutii pentru reconstructie dentara, te poti adresa medicilor cu experienta din clinicile ABC Eurodent. Programeaza-te chiar acum, la 021 9924, pentru a-ti recapata increderea in zambetul tau.

oferte speciale

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Ai o intrebare? Lasa-ne un comentariux
()
x