CUM SE FACE

Intretinerea unui implant dentar

Implantul trebuie tratat cel putin ca un dinte propriu pentru ca intretinerea unui implant dentar sa fie eficienta. El trebuie utilizat in masticatie, dar si menajat (nu rupeti oase, nu spargeti nuci, capace etc). Fortele masticatorii sunt transmise osului si orice alterare a osului poate compromite integrarea implantului.

Controalele periodice la 6 luni sunt necesare si obligatorii, mai ales pentru intretinerea parodontala (igienizari, detartraje). Orice problema aparuta poate fi usor depistata de catre medic pe parcursul acestor controale. Neprezentarea la controale nu va poate garanta mentinerea sanatatii gingiei si parodontiului si, implicit, viata implantului si o intretinere a implantului eficienta. Tot in acest scop trebuie sa evitati fumatul, depunerea de placa bacteriana, de tartru, aparitia gingivitelor si parodontitelor.

Periajul corect si folosirea atei dentare sunt esentiale in intretinerea unui implant dentar. Vi se vor indica si ate dentare speciale pentru implanturi si alte posibile metode de igienizare (superfloss, perii interdentare, perii electrice, dusul bucal).

Evitati orice lovitura traumatica in zona cavitatii bucale. Ceramica se poate fractura, caci este casanta, iar implantul primeste o forta in exces.