CE ESTE

Supraprotezarea pe implanturi

La persoanele edentate total exista o alternativa net superioara protezei totale acrilice: supraprotezare pe implanturi, adica proteza pe implanturi.

In aceasta situatie, dupa etapa chirurgicala, in care au fost inserate implanturi (4-6) de-a lungul cresteti edentate, in locul bonturilor obisnuite protetice pentru coroane, sunt alese bonturi cu bila, sau alte sisteme speciale (telescoape, bara dolder).

Fiecare din acestea va avea o copie negativa in interiorul protezei realizate (sistem matrice-patrice). Prin aceste sisteme speciale, proteza este introdusa cu grija de catre pacient pana intra in lacasurile respective si poate fi scoasa ori de cate ori doreste.

Proteza pe implanturi isi gaseste indicatia la persoanele edentate total, indiferent de varsta, care isi doresc restaurarea arcadelor, a zambetului, masticatiei, vorbirii si profilului facial. Cazurile protezate in acest fel sunt intotdeauna spectaculoase mai ales estetic.

Mentinerea ei pe campul protetic este incomparabila fata de proteza totala clasica, avand sustinere pe implanturile plasate intraosos.