CE ESTE

Plomba - Obturatia dentara

Atunci cand dintii sunt afectati de carii, primul pas in tratarea lor este obturatia dentara. Cunoscuta sub numele popular de plomba, aceasta este o procedura stomatologica uzuala, simpla si usor de realizat, ce consta in indepartarea tesutului dentinar cariat si inlocuirea lui cu un material special de umplere.

Descopera in aceasta pagina informatii esentiale despre plomba dentara, pentru ca tu sa iei cea mai buna decizie si sa iti tratezi eficient, pe termen lung, dintii. Urmareste sfaturile specialistilor nostri si vezi parerile pacientilor tratati in cele 6 clinici ABC Eurodent, din Bucuresti.

Plomba dentara – principalele beneficii

Cariile se pot dezvolta sub actiunea unor factori diversi. O data aparute, acestea avanseaza si pot duce, in timp, la pierderea dintelui.

Iata principalele MOTIVE  pentru a apela la plomba – obturatia dentara:

 • Elimina durerea si disconfortul in masticatie
 • Restaureaza integritatea dintelui, oprind procesul de degradare
 • Previne complicatiile – infectii sau fracturi
 • Imbunatateste aspectul dintelui, putand imita culoarea naturala a acestuia
 • Compatibilitate si confort. Obturatiile moderne se integreaza perfect cu structura naturala a dintilor, nici nu vei sti ca le ai.

Apelam la obturatia foto atunci cand…

Ai dintii afectati de carii sau smaltul ciobit? Este important sa consulti medicul dentist pentru a evalua starea acestora. Daca afectarea este sub 50%, cel mai probabil vei primi indicatie pentru o plomba. Obturatia este primul pas in salvarea dintilor.

AVANTAJELE pe care le ai, daca vii la ABC Eurodent:

 • Echipa cu experienta, abordarea cu profesionalism a cazurilor, de la simple la complexe
 • Tehnologie si materiale moderne, tratamente fara durere pentru copii si adulti
 • Abordare personalizata, conform nevoilor fiecarui pacient
 • Tratam cu prioritate urgentele stomatologice
 • Raport optim calitate-pret
 • Gasesti clinicile ABC Eurodent in aproape toate sectoarele din Bucuresti. Vezi adresele aici!

Contacteaza-ne si stabileste o programare!

Pasi in realizarea unei plombe

Tratamentul cariei simple consta in indepartarea tesutului cariat (smalt, dentina) prin slefuire cu freza, apoi umplerea cu un material special.

Primele obturatii se realizau din amalgam (un aliaj cu mercur). In prezent, se folosesc compozitele fotopolimerizabile, un material care se intareste sub actiunea luminii violet, produsa de lampile stomatologice.
Compozitele contemporane sunt fizionomice, adica de culoarea dintilor. Medicul poate alege din diferite nuante, in functie de culoarea dintilor fiecarui pacient. Acest lucru asigura o estetica foarte buna danturii. Descopera aici detalii! 

In cazul in care te confrunti cu o carie profunda, care se apropie de camera pulpara, nervul va trebui sa fie bine izolat, pentru a evita aparitia sensibilitatii dentare sau a altor complicatii. Izolarea nervului de variatiile termice (rece, fierbinte) si chimice se face prin plasare unui material izolator, intre cel mai profund strat expus si obturatia de compozit.
Atentie! Cariile netratate la timp pot duce la afectarea masiva a dintelui si la necesitatea apelarii la un tratament mai complex si anume la Coroana dentara. Regasesti aici informatii suplimentare. 

Recomandat este sa iti ingrijesti cu responsabilitate dantura si sa te prezinti la medic de la primul semn de carie. Plombele moderne si estetice cu siguranta te vor ajuta sa iti salvezi zambetul. La ABC Eurodent oferim suport oricarui membru al familiei, de la mic, la mare! Vezi, mai jos, mesajele de la pacientii nostri si raspunsuri la cele mai frecvente intrebari despre plomba dentara.

obturatii fotopolimerizabile bucuresti

Q&A despre plomba

 1. Cum stiu ca am nevoie de o plomba dentara?
  Te poti confrunta cu: sensibilitate la alimente reci sau calde, durere la mestecare, parti lipsa din dinte sau decolorarea acestuia.
 2. Este dureroasa procedura de plombare a unui dinte?
  In general, procedura este minim invaziva si relativ nedureroasa. Se poate utiliza anestezie locala pentru a reduce orice disconfort sau durere
 3. Se pot plomba dintii copiilor? 
  Afla raspunsul din video alaturat.
 4. Cat timp dureaza realizarea unei plombe dentare?
  Durata poate varia in functie de marimea si de complexitatea plombei, intre 30 de minute si o ora.
 5. Ce costuri sunt implicate in realizarea unei plombe dentare?
  Pretul obturatiei poate varia in functie de materialul folosit, dimensiunea plombei si complexitatea procedurii. Vezi aici preturile!
 6. Cum imi pot mentine plombele dentare in stare buna?
  Mentine o igiena orala adecvata, evita sa mesteci alimente dure. Vino regulat la dentist, pentru examinari si curatari profesionale. Vezi aici recomandarile specialistilor ABC Eurodent!

Preturi

 • Consultatie primara de la 100 lei
 • Obturatie (plomba) de la 290 lei

Lista completa de preturi poate fi consultata aici

CLINICILE ABC EURODENT

Bd. Drumul Taberei
nr. 35A, Sector 6

Bd. Decebal
nr. 17, Sector 3

Bd. 1 Mai
nr. 35, Sector 6

Bd. Ghencea
nr. 43B, Sector 6

Str. Colonel Iosif Albu
nr. 58, Sector 3

Str. Luica
nr. 176, Sector 4