Reabilitarea orala: cat costa sa iti inlocuiesti toti dintii

Reabilitarea orala este cea mai elaborata procedura stomatologica. De fapt, nu este o procedura in sine, ci un cumul de terapii si tratamente. Rezultatul este obtinerea unei danturi complete, atat din punct de vedere functional, cat si estetic si fonatoriu. Dr. Cristian Irimia, medic stomatolog cu competenta in implantologie, ne explica care sunt pasii unei reabilitari orale, cat costa si care este durata unor implanturi dentare pentru toti dintii.

Cum beneficiezi de implanturi dentare pentru toata gura

Primul pas pentru a beneficia de o reabilitare orala completa este consultatia la medicul specialist. O evaluare corecta a cazului medical nu se poate face fara un consult in detaliu. La fel se poate estima si costul implicat de implanturile dentare in toata gura.

Pentru a realiza o reabilitare orala, trebuie sa pornim de la zero. Pacientul vine in clinica, spune ce il deranjeaza, ce isi doreste, iar medicul incepe consultul. I se va cere, de asemenea, o radiografie panoramica. In functie de toate cele de mai sus, dar si de bugetul pacientului, se realizeaza un plan de tratament.

Dr. Cristian Irimia, medic stomatolog cu competenta in implantologie
Durata implant dentar
Dr. Cristian Irimia alaturi de pacient cu reabilitare orala

Dupa elaborarea si agrearea planului de tratament, incepe reabilitarea propriu-zisa. In functie de nevoile pacientului, aceasta poate presupune:

 • detartraj si periaj profesional;
 • obturatii fotopolimerizabile;
 • tratamente de canal;
 • extractii simple sau complexe;
 • interventii chirurgicale;
 • tratament ortodontic;
 • sinus lifting;
 • aditii osoase;
 • inserari de implanturi dentare;
 • lucrari protetice ample.

Nu este necesar sa fie nevoie de toate aceste terapii. Totusi, de cele mai multe ori, pacientii care au nevoie de reabilitare orala trec prin majoritatea acestor etape.

Odata cu pierderea dintilor, apar si alte probleme, precum retractie osoasa, retractie gingivala, deplasarea dintilor limitanti bresei, depuneri de tartu sau carii. Acestea trebuie tratate inaintea inserarii implanturilor dentare.

In situatia in care dintii au fost extrasi din cauza unei igiene precare, cu siguranta exista probleme si la nivelul celorlalti dinti. Asadar, apar o serie de situatii care trebuie rezolvate, pe rand, cu grija, astfel incat reabilitarea orala sa fie completa.

Cat dureaza sa beneficiezi de implanturi dentare pentru toti dintii

Pacientul din imaginile de mai sus a ajuns in clinica ABC Eurodent din Decebal cu probleme serioase cauzate de boala parodontala, despre care poti citi mai multe aici. Ramasese fara mai multi dinti, inclusiv frontali. Dr. Cristian Irimia a analizat radiografiile si, in urma consulului, a realizat planul de tratament. Fiind vorba despre o lucrare complexa, a fost nevoie de:

 • extractii;
 • regularizari de creasta;
 • inserarea a 6 implanturi la maxilar si 6 la mandibula;
 • lucrari protetice fixe cu cate 12 coroane metalo-ceramice la maxilar si la mandibula.

Tratamentul a constat in doua etape chirurgicale, la mandibula si maxilar, intre care dr. Cristian Irimia a lasat 10 zile, timp de vindecare. In cazul pacientilor cu parodontopatii, calitatea osului este problematica, asa ca fiecare pas trebuie realizat cu grija.

Adrian Celea, despre reabilitarea orala

Intreaga reabilitare a durat 4 luni, insa pacientul spune ca a meritat fiecare secunda de asteptare. Pentru mai multe clipuri despre cazuri reale si despre procedura de inserare a unui implant dentar, te asteptam si pe canalul nostru de Youtube.

Cat costa un tratament cu implanturi dentare pentru toti dintii

In ceea ce priveste costurile, luand in calcul complexitatea procedurilor necesare pentru un astfel de tratament, costurile vor fi destul de ridicate. Fiecare pas costa. De la o plomba, care se incadreaza intre 200 si 300 lei, la un tratament de canal care poate ajunge pana la 1200 de lei sau o extractie, care costa in jur de 200 de lei, pana la implant si coroane dentare, ale caror costuri depasesc 1.000 de euro. Pentru a beneficia de cele mai bune oferte pentru implanturi dentare, urmareste pagina dedicata acestor reduceri si vino in clinicile ABC Eurodent.

Costurile unei reabilitari orale se ridica si la cateva mii de euro, daca problemele sunt complexe. Exista pacienti care au platit si in jur de 20 de mii de euro pentru o reabilitare orala completa. De aceea, este important sa mergi cat mai des la consult, sa rezolvi la timp problemele ce apar si sa nu amani pana este prea tarziu.

Daca ai nevoie de o evaluare corecta si completa a unei lucrari stomatologice, implicit de o reabilitare orala realizata de profesionisti, fa-ti acum o programare in clinicile ABC Eurodent.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Ai o intrebare? Lasa-ne un comentariux
()
x