Coroana dentara, optiunea ideala pentru un dinte estetic si functional

Un dinte foarte cariat are doua optiuni: incercarea de prelungire a vietii sau extractia dentara, urmata de implant. Daca prin indepartarea cariei mai poate fi ceva salvat, o coroana poate fi solutia optima. Zambetul ramane intact, fara ca cei din jur sa observe lipsa unuia sau mai multor dinti. La ce sa te astepti cand vine vorba despre pret pentru coroana dentara, cu ce garantii vine si ce ai de facut ca sa o pastrezi cat mai mult timp? In acest articol iti explicam ce optiuni ai si care sunt cele mai bune solutii.

Cand este nevoie de coroana dentara

Coroanele pot fi utilizate atunci cand un dinte lipseste, dar nu in totalitate, cand este nevoie de o punte dentara, pentru a proteja un dinte de o eventuala fractura dentara sau pentru a reconstitui unul deja fracturat.

O coroana este si o modalitate buna de a acoperi dintii modificati coloristic sau care au anumite anomalii dentare. De asemenea, se poate utiliza pentru a acoperi un implant dentar.

Pret pentru coroana dentara, in functie de material

Exista diferite tipuri de coroane. Ele variaza in functie de materiale, costuri, proceduri si nevoile pacientilor. Criteriile pe care medicul stomatolog le ia in calcul pentru a determina ce tip de coroana este potrivita pentru pacientul lui, includ pozitia dintilor, culoarea dintilor din jur si starea dintelui.

coroana dinte

Coroane dentare metalice

Coroanele metalice includ in mod normal aliaje cu un continut ridicat de aur/platina sau aliaje pe baza de cobalt-crom si nichel-crom. Principalul lor dezavantaj este culoarea, de aceea sunt montate in zone mai putin vizibile.

Avantajele coroanelor dentare metalice sunt:

 • rezistenta;
 • cel mai redus cost din gama de coroane dentare, in jur de 400 lei.

Coroanele metalo-ceramice total fizionomice

In cazul acestor coroane, avantajele sunt ca ofera o estetica si o durabilitate deosebite. In plus, sunt mai putin costisitoare decat coroanele integral ceramice. Pretul pentru o coroana dentara metalo-ceramica total fizionomica pleaca de la 150 euro.

Dezavantajul acestei coroane este ca metalul pe care il are in compozitie poate provoca o linie gri la nivelul gingiei. Astfel, este posibil sa nu dea aspectul 100% estetic pe care il ofera coroanele din ceramica. De asemenea, are o rata de uzura mare.

Coroanele integral ceramice

Marele avantaj al acestui tip de coroana este ca ofera un aspect natural. In plus, o coroana integral ceramica:

 • se potriveste cu dintii din jur in ceea ce priveste forma, dimensiunea si culoarea;
 • este cea mai buna optiune pentru restaurarile dintilor din fata;
 • este biocompatibila. Asta inseamna ca nu are metal in compozitie, deci nu este toxica.

Printre dezavantajele coroanelor integral ceramice reamintim:

 • Nu sunt la fel de rezistente precum coroanele metalice.
 • Sunt mai costisitoare decat alte tipuri de coroane, cum ar fi coroanele metalice. Pretul unei coroane dentare integral ceramice pleaca de la 900 lei.

Pret pentru coroana ceramica pe suport de oxizi de zirconiu

Avantajele acestui tip de coroana sunt ca:

 • ofera o estetica excelenta;
 • este rezistenta si de lunga durata;
 • se uzeaza mai greu;
 • este biocompatibila, astfel incat este putin probabil sa provoace reactii alergice.

Pretul pentru o astfel de coroana porneste de la 980 de lei.

Pret pentru coroana dentara si lucrari adiacente

Asa cum am vazut mai sus, pretul variaza in functie de materialul utilizat si de pregatirea necesara. De exemplu, coroanele din ceramica sunt, in general, mai costisitoare decat cele din metal.

In anumite cazuri, este necesara o refacere a dintelui inainte de a putea fi pregatita o coroana. Alteori, medicii stomatologi trebuie sa efectueze o gingivectomie sau o interventie chirurgicala minora a gingiei, procedura in care o parte din gingie este indepartata pentru a asigura o estetica si un prognostic mai bun al viitoarei coroane dentare.

Este posibil sa fie nevoie si de un tratament de canal, caz in care costul general al procedurii s-ar putea mari. In general, costurile variaza intre 500 si 3.000 de lei.

Sigur, daca facem referire la coroanele pe implant, discutia cu privire la costuri porneste de la aproximativ 250 de euro.

rezistenta implant dentar

Ce ar trebui sa iei in considerare atunci cand ai nevoie de o coroana dentara

O coroana dentara este un tratament restaurativ de lunga durata. Asta inseamna ca vei avea o coroana multi ani. Cu siguranta, vrei sa o faci in cel mai profesionist si mai priceput mod. Optiunile ieftine pot duce la tratamente de calitate slaba care, la randul lor, vor insemna mai multi bani, mai mult timp si mai mult disconfort in viitor.

Iei cea mai buna decizie atunci cand primesti toate informatiile necesare de la specialisti cu experienta, gata sa raspunda atat disponibilitatii tale financiare, cat si necesitatilor tale. Ai intrebari cu privire la tratamentul de care ai nevoie? Scrie-ne acum sau suna pentru o programare in cea mai apropiata clinica ABC Eurodent.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Ai o intrebare? Lasa-ne un comentariux
()
x