Coroana dentara din ceramica presata, cea mai buna varianta

Inlocuirea unui dinte afectat de carii, spart sau cu probleme de forma inseamna o recomandare pentru coroana dentara. Aceasta poate fi de mai multe tipuri, din materiale diferite. Rezultate estetice deosebite confera coroana dentara din ceramica presata. Vorbim in acest articol despre argumente pro si contra, costuri si despre procedura medicala in sine.

Coroana dentara, singura solutie

Coroanele dentare sunt lucrari protetice ce acopera partial sau in totalitate suprafetele preparate ale unui dinte. Acestea se pot realiza din diverse materiale si prin tehnologii diferite, ceea ce implica existenta in piata a mai multor tipuri:

 • coroane dentare metalice;
 • coroane dentare nemetalice (acrilice, ceramice, compozite);
 • coroane dentare mixte.
coroana dentara ceramica presata

Coroana dentara din ceramica presata

Coroana dentara realizata integral din ceramica presata raspund celor mai exigente cerinte estetice. Ele redau aspectul natural al dintilor, fiind greu de diferentiat de acestia datorita transluciditatii si culorii ceramicii.

Ceramica este un material biocompatibil, fiind foarte bine tolerat de tesuturile gingivale, fara a determina modificari ale conturului si ale aspectului acestora.

Coroana din ceramica presata are o durata de viata lunga, daca este ingrijita corespunzator. Acest lucru presupune o igiena orala corecta:

 • periaj de doua ori pe zi;
 • folosirea atei dentare;
 • folosirea apei de gura si a irigatorului oral);
 • vizite periodice la medicul dentist.
protetica dentara

De ce sa alegi coroana dentara din ceramica presata

Ceramica presata este o ceramica pe baza de disilicat de litiu, un material cunoscut pentru rezistenta si culoarea sa translucida. Astfel, aceste coroane sunt mai putin predispuse la ciobire si asigura naturaletea zambetului. De asemenea, nu se pateaza si nu sufera modificari coloristice in timp.

Coroana din ceramica se obtine prin CAD-CAM, o tehnologie de ultima generatie. Acest sistem este alcatuit dintr-un scanner, un computer cu un soft de imagine 3D si o unitate de frezare. Astfel, coroanele sunt realizate intr-o singura sedinta, cu o precizie micronica, rezultand o adaptare marginala superioara. De asemenea, lipsa suportului metalic determina o serie de avantaje:

 • nu exista riscul desprinderii componentei ceramice de pe suport;
 • sunt mai usoare;
 • sunt indicate persoanelor cu alergii la metale;
 • este eliminat riscul de aparitie a unei linii gri, inestetice, in jurul gingiei.

In cazul unor coroane metalo-ceramice, este nevoie de o reducere substantiala a dintelui pentru obtinerea unei estetici satisfacatoare, deoarece opacitatea si culoarea gri a metalului trebuie mascate prin straturi de ceramica. In cazul coroanelor ceramice, obtinerea unei estetici deosebite se poate realiza cu sacrificiu minim de substanta dentara, putandu-se astfel aplica si pe dinti vitali.

In cazul in care va fi necesar un tratament endodontic la un dinte acoperit cu o coroana din ceramica presata, orificiul de acces se poate realiza prin coroana si apoi se poate obtura cu material compozit, fara sa fie nevoie sa se schimbe coroana.

coroana dentara

Costul unei coroane dentare din ceramica presata

Fiind vorba despre o coroana dentara premium, pretul celei din ceramica presata este mai mare decat al uneia obisnuite. Daca o coroana metalo-ceramica costa de la 630 de lei in sus, o coroana dentara din ceramica presata costa in jur de 900 lei.

In clinicile ABC Eurodent, ai servicii de protetica dentara in toate cele 5 locatii, la preturi accesibile. Daca ai nevoie de o oferta personalizata, suna la numarul de mai jos si fa-ti o programare acum!

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Ai o intrebare? Lasa-ne un comentariux
()
x