Coroana dentara din ceramica presata, pentru o estetica superioara a danturii

Coroanele dentare se recomanda in situatiile in care un dinte este fracturat, este devital, prezinta distructii coronare avansate sau in scop estetic. Ele pot fi realizate din diferite materiale. Pentru o estetica superioara, se recomanda coroana dentara din ceramica presata. Iti prezentam in acest articol care sunt argumentele pro si contra, pentru a opta pentru un astfel de tratament, dar si care sunt costurile.

Tipuri de coroane dentare

Coroana dentara este o lucrare protetica ce acopera – partial sau in totalitate – suprafetele preparate ale unui dinte. Aceasta se poate realiza din diverse materiale si prin tehnologii diferite, ceea ce implica existenta in piata a mai multor tipuri, respectiv:

 • coroane dentare metalice;
 • coroane dentare nemetalice (acrilice, ceramice, compozite);
 • coroane dentare mixte.

Despre toate acestea, poti afla mai multe din articolul Coroana dentara: cel mai bun material pentru o dantura cat mai aproape de cea naturala.

De asemenea, Dr. Irina Chivulescu, medic specialist in protetica dentara, in cadrul ABC Eurodent, vorbeste, in videoul urmator, despre reconstructia estetica a dintilor naturali, cu ajutorul coroanei dentare, si pentru ce tip poti opta.

Pe canalul nostru de Youtube, poti urmari mai multe videouri cu informatii legate de ingrijirea si tratarea danturii, care te-ar putea ajuta si pe tine.

Coroana dentara din ceramica presata

O categorie aparte o reprezinta coroanele dentare realizate integral din ceramica presata. Acestea raspund celor mai exigente cerinte estetice. Ele redau aspectul natural al dintilor, fiind greu de diferentiat de acestia, datorita transluciditatii si culorii ceramicii.

Totodata, ceramica este un material biocompatibil. El este foarte bine tolerat de tesuturile gingivale, fara a determina modificari ale conturului si ale aspectului acestora.

Coroana din ceramica presata are o durata lunga de viata, daca este ingrijita corespunzator. Acest lucru presupune o igiena orala corecta, asigurata prin:

 • periaj de doua ori pe zi;
 • folosirea atei dentare;
 • folosirea apei de gura si a irigatorului oral;
 • vizite periodice la medicul stomatolog, despre importanta carora poti afla mai multe din articolul Cand este indicat un control periodic.

Motive pentru care sa alegi coroana dentara din ceramica presata

Ceramica presata este o ceramica pe baza de disilicat de litiu. Acesta este un material cunoscut pentru rezistenta si culoarea sa translucida. Astfel, coroanele dentare din ceramica presata sunt mai putin predispuse la ciobire si asigura naturaletea zambetului. De asemenea, nu se pateaza si nu sufera modificari coloristice in timp.

cea mai buna coroana dentara

Daca si tu iti doresti o astfel de lucrare dentara, poti apela la specialistii clinicilor ABC Eurodent. Acestia iti pot reconstrui dantura, astfel incat sa iti indeplineasca functiile atat din punct de vedere estetic, cat si functional. Poti face chiar acum primul pas in acest sens, programandu-te la 021 9924.

Tehnologie de ultima generatie, utilizata in obtinerea coroanei din ceramica presata

Coroana din ceramica se obtine prin frezare CAD-CAM. Aceasta este o tehnologie de ultima generatie. Acest sistem este alcatuit din:

 • scanner;
 • computer cu un soft de imagine 3D;
 • o unitate de frezare.

Astfel, coroanele sunt realizate intr-o singura sedinta, cu o precizie micronica, rezultand o adaptare marginala superioara.

Coroana dentara din ceramica presata: avantaje

De asemenea, lipsa suportului metalic al coroanei ceramice presate confera o serie de avantaje. Printre acestea, se numara faptul ca:

 • nu exista riscul desprinderii componentei ceramice de pe suport;
 • sunt mai usoare;
 • sunt indicate persoanelor cu alergii la metale;
 • este eliminat riscul de aparitie a unei linii gri, inestetice, in jurul gingiei.

In cazul unor coroane metalo-ceramice, este nevoie de o reducere substantiala a dintelui pentru obtinerea unei estetici satisfacatoare. Si asta deoarece opacitatea si culoarea gri a metalului trebuie mascate prin straturi de ceramica. In cazul coroanelor ceramice, obtinerea unei estetici deosebite se poate realiza cu un sacrificiu minim de substanta dentara, putandu-se astfel aplica si pe dinti vitali.

coroana dentara ceramica presata

In cazul in care va fi necesar un tratament endodontic la un dinte acoperit cu o coroana din ceramica presata, orificiul de acces se poate realiza prin coroana si apoi se poate obtura cu material compozit, fara sa fie nevoie sa se schimbe coroana.

Coroana dentara din ceramica presata: dezavantaje

Un dezavantaj al acestui tip de coroana dentara este faptul ca prezinta o rezistenta mai redusa, in comparatie cu coroanele metalo-ceramice sau din oxid de zirconiu. De aceea, se recomanda, in general, pentru zona frontala, si mai rar la nivelul molarilor. Despre coroana din oxid de zirconiu, poti afla mai multe din articolul Zirconiul, materialul viitorului in cabinetele stomatologice | Biocompatibil, rezistent, apropiat culorii dintilor naturali.

Fiind vorba despre o coroana dentara premium, pretul celei din ceramica presata este mai mare decat al uneia obisnuite. Poti face o comparatie, accesand oferta de preturi a clinicilor ABC Eurodent, pe care o poti vedea aici.

Iti punem la dispozitie servicii de protetica dentara, la preturi accesibile, in toate clinicile noastre. In plus, iti putem face o oferta personalizata, in urma vizitei la cabinet. Pentru a putea beneficia si tu de aceasta, dar si de tratament oferit de medici cu experienta, programeaza-te chiar acum la 021 9924.

oferte speciale

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Ai o intrebare? Lasa-ne un comentariux
()
x