Pulpita acuta, urgenta stomatologica

De cele mai multe ori, pulpita acuta apare atunci cand o carie ajunge la nerv, iar incarcatura bacteriana este foarte mare.

Durerea este variabila. Vorbim despre durere de intensitate scazuta in cazul pulpitei reversibile, situatie in care durerea apare de obicei la masticatie. Durerile de intensitate foarte mare, accentuata la cald, rece si/sau dulce, poate sa apara atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. Poate fi calmata cu medicatie antiinflamatorie sau nu. De aceea, este absolut necesara consultarea unui medic stomatolog inainte de a lua orice alta masura.

pulpita acuta
sursa: unsplash.com

Inainte de a aplica solutiile de mai jos, va rugam sa ne sunati la 021 9924 si sa discutati cu unul dintre medicii nostri. Ne puteti contacta si online, pe chat sau pe pagina de Facebook, aici.

Va rugam sa nu luati niciun medicament inainte de a avea indicatia unui medic.

Ce poti face in caz de pulpita acuta

Medicul stomatolog este cel care va poate indruma si va poate spune daca urmatoarele solutii sunt aplicabile sau nu in cazul dumneavoastra.

  1. In primul rand, igiena dentara este esentiala. Utilizarea pastelor de dinti cu efect desensibilizant, a atei dentare si a apelor de gura pentru dinti sensibili.
  2. Daca exista o cavitate in dinte, puteti aplpica in interiorul cavitatii o buleta de vata imbibata intr-o substanta anestezica. Aceste substante locale se pot gasi in farmacii. Buleta aplicata va fi indepartata dupa ce durerea scade in intensitate, dar nu va fi mentinuta foarte multe ore si, eventual dupa masa, trebuie imediat indepartata. Este posibil ca la momentul aplicarii buletei sa simtiti o durere mai mare, dar va scadea in cateva momente de la aplicare. ATENTIE! Metoda trebuie folosita cu precautie si la indicatiile medicului stomatolog curant. Nu recurgeti la ea pana cand nu consultati medicul ori daca stiti ca sunteti alergic la una din substantele componente.
  3. Daca exista sau nu o cavitate in dinte, aplicarea pastei de dinti cu efect desensibilizant pe dintele cu durere timp de un minut va ajuta la scaderea durerii.
  4. Este posibil ca medicul stomatolog sa va prescrie anumite medicamente in functie de problema pe care o aveti. Nu utilizati medicamente fara sa discutati cu un medic inainte.
  5. Evitati orice stilul care genereaza sau intensifica durerea. Daca doare la rece sau cald, consumati alimente la temperatura camerei. Daca doare la masticatie, evitati alimentele dure pe partea afectata. Daca doare la dulce, evitati alimentele dulci.
  6. In general, in cazul de pulpita acuta, este absolut necesara interventia medicului dentist. Se poate ca medicatia antiinflamatorie sa nu calmeze durerea. In acest caz, luati in considerare necesitatea de a merge intr-o unitate medicala de primiri urgente.
solutii igiena dentara pulpita acuta
sursa: pixabay.com

Ce nu trebuie sa faci

Nu este recomandat tratamentul prin ceea ce numim metode traditionale, cum ar fi: vata cu spirt in urechi, usturoi pus in dinte, ulei de cuisoare samd. Acestea nu vor face decat sa inrautateasca situatia sau vor duce la alte complicatii.

Atentie!

Daca in urma recomandarilor primite durerea scade in intensitate sau chiar dispare, este absolut necesar ca in momentul in care activitatea cabinetelor stomatologice va fi reluata, sa mergeti imediat la medic. Durere poate sa dispara, dar problema de fond, nu. Ba din contra. Ea va reveni daca nu se intervine asupra dintelui afectat, cu mentiunea ca situatia va fi mai grava.

Va recomandam sa nu recurgeti la aceste metode inainte de a discuta cu unul dintre medicii nostri.

Suntem alaturi de dumneavoastra si va stam la dispozitie pentru orice informatie.

oferte speciale

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Ai o intrebare? Lasa-ne un comentariux
()
x